Πρόγραμμα Youth Wiki: Καλύτερη Γνώση για Καλύτερες Πολιτικές για τη Νεολαία

Πρόγραμμα Youth Wiki: Καλύτερη Γνώση για Καλύτερες Πολιτικές για τη Νεολαία

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης Youth Wiki, το οποίο αφορά στην παρακολούθηση της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Νεολαία από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Με στόχο την καλύτερη γνώση και κατανόηση των πολιτικών για τη νεολαία, η ΕΕ έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα Youth Wiki, η οποία περιέχει πληροφορίες για τις αποφάσεις, τα μέτρα, τον τρόπο λειτουργίας των δομών χάραξης πολιτικής και τις πολιτικές συζητήσεις που αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή των νέων.

Το περιεχόμενο της σελίδας καλύπτει 10 τομείς δράσης: Πολιτική για τη Νεολαία, Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική Ενσωμάτωση, Συμμετοχή, Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εθελοντισμός, Νέοι και Κόσμος, Δημιουργικότητα και Πολιτισμός, Υγεία και Ευεξία, Εργασία με/για τους Νέους.
Απώτερη επιδίωξη του προγράμματος, είναι να βοηθηθεί η ΕΕ και τα κράτη μέλη της στη διαδικασία λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων, οι οποίες να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Προωθώντας τη δημοσίευση και τη μελέτη των εθνικών πολιτικών, ενισχύεται η ανταλλαγή καλών πρακτικών και καινοτόμων προσεγγίσεων μεταξύ των κρατών μελών και ενθαρρύνεται η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα της νεολαίας.
Μέσα από τη συλλογή, ανάλυση και σύγκριση πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση αλλά και την τάση των εθνικών πρωτοβουλιών και μεταρρυθμίσεων, το Youth Wiki επιδιώκει να καταστεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια όλων όσοι εργάζονται με και για τους νέους.
Το Δίκτυο συντονίζει ο Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της νεολαίας και σ’ αυτό συμμετέχουν, στο παρόν στάδιο, 27 χώρες.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.onek.org.cy, στα τηλέφωνα 25871470 / 22402602 ή στο [email protected].

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE