Μήνυμα Γκουτέρες μέσα από την Τουρκία: Οι Σύριοι εξακολουθούν να πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα

Μήνυμα Γκουτέρες μέσα από την Τουρκία: Οι Σύριοι εξακολουθούν να πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα

Την ελπίδα ότι η χθεσινή Σύνοδος της Επιτροπής Συντάγματος θα είναι το πρώτο βήμα για την πολιτική λύση της τραγωδίας που ζουν οι Σύριοι, δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε ομιλία στην 6η Σύνοδο Διαμεσολάβησης Κωνσταντινούπολης.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε επίσης την ελπίδα με αυτό τον τρόπο να διευκολυνθεί η επιστροφή των Σύριων στα εδάφη τους μέσα σε ασφάλεια. “Οι Σύριοι εξακολουθούν να πληρώνουν το πιο μεγάλο τίμημα”, ανέφερε.

Στην ομιλία του στο ίδιο συνέδριο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “η διαμεσολάβηση και η παρεμπόδιση της διαμάχης αποτελεί το επίκεντρο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής”, προσθέτοντας ότι “έχει σημασία από την άποψη ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια περιοχή έντονης διαμάχης”. Όπως είπε η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της για διαμεσολάβηση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE