Δημοσιεύματα στην Ελλάδα για εντοπισμό φυσικού αερίου 280 δισ. κυβικών μέτρων

Δημοσιεύματα στην Ελλάδα για εντοπισμό φυσικού αερίου 280 δισ. κυβικών μέτρων

Ενδείξεις για υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδας για 70 χρόνια έδειξαν οι σεισμικές έρευνες των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με ελλαδικό δημοσίευμα.

Το Protothema.gr αναφέρει ότι πρόκειται για τη Δομή Τάλως, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ Γιάννης Γρηγορίου σε κλειστή συζήτηση του think tank του Ευάγγελου Βενιζέλου, έχει παρόμοια δομή με αυτή του κοιτάσματος Ζορ που ανακαλύφθηκε στην ΑΟΖ της Αιγύπου το 2015.

Η ανάλυση των υφιστάμενων σεισμικών δεδομένων δείχνει κοίτασμα 280 δισ. κυβικών μέτρων. 

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ ο εν λόγω στόχος έχει καταγραφεί στις σεισμικές έρευνες του 2012-2013 από την νορβηγική εταιρεία PGS που είχε «σκανάρει» τις θαλάσσιες περιοχές Ιονίου και νότια της Κρήτης με τη δομή Τάλως να εντοπίζεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην δεύτερη περιοχή.

Για να επαληθευτεί η εκτίμηση, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Δένεια, Άγκυρα και ΟΗΕ: Ο Ερχιουρμάν δείχνει τις προτεραιότητές του

Κυπριακό: Δένεια, Άγκυρα και ΟΗΕ: Ο Ερχιουρμάν δείχνει τις προτεραιότητές του

Το πρόσφατο επεισόδιο στη Δένεια με τον κατοχικό στρατό, ήρθε να υπενθυμίσει, με τον πιο ωμό τρόπο, πως η τουρκική κατοχή παραμένει ενεργή και προκλητική. Όσοι έσπευσαν να υποδεχθούν την λεγόμενη «εκλογή» του Τουφάν Ερχιουρμάν ως μια «ευκαιρία για επανεκκίνηση» στο Κυπριακό, βλέπουν πλέον την πραγματικότητα να τους διαψεύδει. Ο νέος κατοχικός ηγέτης, δείχνει από νωρίς ποιες είναι οι προτεραιότητές του- και αυτές βρίσκονται αναμφίβολα στην Άγκυρα.