Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος φθάνει τη Δευτέρα στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, την πρώτη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος αναμένεται να φτάσει στη Λάρνακα στις εννέα το πρωί όπου θα τον υποδεχθεί ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Προεδρικό Μέγαρο για την επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, την οποία θα ακολουθήσουν κατ` ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες.

Ακολούθως οι δύο Πρόεδροι θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο  και το απόγευμα θα μεταβεί στη Βουλή για συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σώματος. Ο κ. Παυλόπουλος είναι προγραμματισμένο να προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής στις έξι και μισή το απόγευμα.

Ακολούθως με βάση το πρόγραμμά του θα συναντήσει διαδοχικά τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πρόγραμμα του κ. Παυλόπουλου περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα. Θα αναγορευθεί επίσης Επίτιμος Διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής του ο Πρόεδρος Παυλόπουλος θα επισκεφθεί,μεταξύ άλλων, την Πράσινη Γραμμή συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζιη και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

Είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το νησί νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Δίνει κατάθεση το θύμα - Πέραν των 10 οι πυροβολισμοί που ρίφθηκαν

Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Δίνει κατάθεση το θύμα - Πέραν των 10 οι πυροβολισμοί που ρίφθηκαν

Σήμερα γύρω στις 11.15 διαπράχθηκε απόπειρα φόνου εναντίον Ελληνοκύπριου ηλικίας 47 ετών. Σύμφωνα με το ίδιο το θύμα, ενώ ποδηλατούσε σε δρόμο δευτερεύοντος οδικού δικτύου από τη Λάρνακα προς τη Δρομολαξιά δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πρόσωπο το οποίο οδηγούσε μοτοσικλέτα και τον ακολούθησε, τον οποίο είχε προσεγγίσει από πίσω. Το θύμα δεν έχει τραυματιστεί από τη επίθεση και διέφυγε από τη σκηνή με το ποδήλατο του.

BEST OF TOTHEMAONLINE