Κυβερνητικός Εκπρ.: Έτοιμος ο ΠτΔ για τη Τριμερή -Αναμένεται οι δυο ηγέτες να θέσουν τους όρους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Κυβερνητικός Εκπρ.: Έτοιμος ο ΠτΔ για τη Τριμερή -Αναμένεται οι δυο ηγέτες να θέσουν τους όρους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

«Είμαστε έτοιμοι», δήλωσε, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδόμου, αναφερόμενος στην συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου.

Όσον αφορά τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως «τον Σεπτέμβριο ουσιαστικά υπήρχε το έδαφος, δυστυχώς παρατηρήθηκε μια υπαναχώρηση», προσθέτοντας πως «ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να γίνει αυτή η συμφωνία και ότι θα τη σεβαστεί και η Τουρκία, και κυρίως ότι η Τουρκία θα αποφασίσει επιτέλους να συγκατατεθεί να συζητηθεί και το κομμάτι που εξαρτάται από την ίδια, δηλαδή το τέλος της κατοχής, το τέλος της κηδεμόνευσης με τις εγγυήσεις».

Μιλώντας μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στην Πάφο για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως ο Πρόεδρος είναι έτοιμος για τη συνάντηση και ότι ο ΓΓ θα δει τους δύο ηγέτες προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει, είπε ο Εκπρόσωπος, εδώ και καιρό να επαναρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου, ο ΓΓ εκδηλώνει αυτή την πρωτοβουλία του, πράγμα που είναι σίγουρα ενθαρρυντικό.

Ευχόμαστε, ελπίζουμε, περιμένουμε, είπε, «ότι θα αλλάξει η στάση της τουρκικής πλευράς και, κυρίως, της Τουρκίας, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα δεν επέτρεψε να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις».

Ερωτηθείς ο Εκπρόσωπος είπε ότι «από τα ΗΕ, από τον ΓΓ, γνωρίζουμε ότι περιμένει οι δύο πλευρές να συναποφασίσουμε τους όρους με τους οποίους θα γίνουν διαπραγματεύσεις.

Ήδη σημείωσε, υπήρξε σημαντική πρόοδος στην τελευταία συνεργασία με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

«Τον Σεπτέμβριο ουσιαστικά υπήρχε το έδαφος, δυστυχώς παρατηρήθηκε μια υπαναχώρηση», ανέφερε, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε λοιπόν ότι θα μπορέσει να γίνει αυτή η συμφωνία και ότι θα τη σεβαστεί, και η Τουρκία και κυρίως ότι η Τουρκία θα αποφασίσει επιτέλους να συγκατατεθεί να συζητηθεί και το κομμάτι που εξαρτάται από την ίδια, δηλαδή το τέλος της κατοχής, το τέλος της κηδεμόνευσης με τις εγγυήσεις».

Αυτά όμως θα τα δούμε στην ώρα τους, κατέληξε.

Aπό ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ σφυροκοπούν το Ιράν – Θρίλερ με Χαμενεΐ – «Κανένα πλοίο δεν επιτρέπεται να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ»

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ σφυροκοπούν το Ιράν – Θρίλερ με Χαμενεΐ – «Κανένα πλοίο δεν επιτρέπεται να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE