Φοβάται εκδίκηση η Γαλλία μετά τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους - Εφιστά την προσοχή ο ΥΠΕΞ

Φοβάται εκδίκηση η Γαλλία μετά τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους - Εφιστά την προσοχή ο ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, σε μια επιστολή προς τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, η οποία περιήλθε στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, καλεί την Κυριακή (27/10) σε αυξημένη επιφυλακή προκειμένου να αποτραπούν πιθανές επιθέσεις αντεκδίκησης μετά τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

«… Η ενδεχόμενη εντατικοποίηση της τζιχαντιστικής προπαγάνδας έπειτα από αυτόν τον θάνατο, στο πλαίσιο της οποίας είναι πιθανό να απευθυνθεί κάλεσμα για ενέργειες αντεκδίκησης, απαιτεί τη μέγιστη επιφυλακή, ιδίως κατά τη διάρκεια δημοσίων εκδηλώσεων στις περιφέρειές σας τις επόμενες ημέρες» υπογραμμίζει ο Καστανέρ.

Νωρίτερα η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί έγραψε στο Twitter:

«Μπαγκντάντι: πρόωρη αποχώρηση για έναν τρομοκράτη, αλλά όχι για την οργάνωσή του. Συγχαίρω τους αμερικανούς συμμάχους μας γι' αυτή την επιχείρηση. Οι σκέψεις μου σήμερα πηγαίνουν σε όλα τα θύματα της τρέλας του Μπαγκντάντι και των εγκληματιών που τον ακολουθούσαν».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE