Νέοι χάρτες που δείχνουν την Κύπρο ως «τουρκικό» έδαφος – Ψευδοκράτος και στην βόρεια Συρία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Νέοι χάρτες που δείχνουν την Κύπρο ως «τουρκικό» έδαφος – Ψευδοκράτος και στην βόρεια Συρία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένας νέος χάρτης κάνει τον γύρο του διαδικτύου, όπου παρουσιάζει την Κύπρο, ως τουρκικό έδαφος, και την βόρεια Συρία ως ανεξάρτητη οντότητα.

Ο νέος χάρτης παρουσιάζει επίσης τα Δωδεκάνησα και νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ως τουρκική επικράτεια, όπως επίσης και την Δυτική Θράκη.

Η τουρκική επιχείριση για επέκταση των τουρκικών συνόρων στα όρια του «Όρκου του Έθνους» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τον χάρτη δημοσίευσε στο Twitter, η Τουρκάλα ακαδημαϊκός, Νουρχάν Ταγούτζ , στις 22/10. Δείτε την φωτογραφία 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.