Ειρήνη Χαραλαμπίδου : 'Η διαφθορά είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν δυο'

Ειρήνη Χαραλαμπίδου : 'Η διαφθορά είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν δυο'

Τη θέση ότι η 'διαφθορά είναι σαν τη Λερναία Ύδρα' δθιατύπωσε η Κύπρια βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (25/10) στην Μπρατισλάβα και στο οποίο συμμετείχε ως Ειδική Αντιπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ. 

Θέμα συζήτησης στο συνέδριο ήταν η αναγκαιότητα ενίσχυσης της διαφάνειας σε εταιρίες που συνάπτουν συμβάσεις και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με το κράτος.

Η κ. Χαραλαμπίδου είπε χαρακτηρίστηκα ότι πρόκειται να βγει νομοθεσία από τη Σλοβακική Προεδρία που θα εξουδετερώνει παράνομες δραστηριότητες από τις εταιρίες κέλυφος και ανάφερε ότι στόχος της είναι να να προωθήσει το σκεπτικό της πρότασης στα 57 κοινοβούλια.

Επίσης εισηγήθηκε πως αυτή η νομοθεσία επεκταθεί και σε άλλες νομικές οντότητες που εγγράφονται κάτω από διαφορετικές νομοθεσίες που και αυτές δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με το κράτος.

"Μόνο έτσι θα κλείσουμε όλα τα πιθανά παράθυρα και αναμένουμε ότι συγκεκριμένοι κύκλοι θα αντιδράσουν αυτό όμως δεν πρέπει να μας αποτρέψει από τον τελικό στόχο που είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές του Δημοσίου.Τα κοινοβούλια θα πρέπει να ενισχύσουν το σχετικό πλαίσιο νομοθεσίας” και συνέχισε “ εαν πραγματικά θέλουμε να κάνουμε πράξη την πάταξη της διαφθοράς τότε θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις , να συνεργαστούμε και να συντονίσουμε τις ενέργειες μας , να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες", ήταν τα λόγια της.


Επίσης στο πλαίσιο του συνεδρίου κ.Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με με την Εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ της Προεδρεύουσας Σλοβακίας για θέματα διαφθοράς και πρώην
Υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Πάολα Σεβερίνο και αντάλλαξαν απόψεις για να συντονιστούν μεταξύ τους για πάταξη της διαφοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE