Η Frontex προσλαμβάνει 700 μόνιμους συνοριοφύλακες

Η Frontex προσλαμβάνει 700 μόνιμους συνοριοφύλακες

H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής "θα κάνει το πρώτο βήμα προς την εκπλήρωση της ενισχυμένης εντολής της" καθώς αρχίζει να προσλαμβάνει συνοριοφύλακες για το δικό της σώμα, ανακοίνωσε την Πέμπτη 24/10 η Κομισιόν. 


Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, η ΕΕ συμφώνησε ότι το κεντρικό τμήμα της ενισχυμένης υπηρεσίας θα είναι ένα μόνιμο σώμα 10.000 συνοριοφυλάκων - έτοιμο να αναπτυχθεί για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη ανά πάσα στιγμή.

Η πρώτη ενιαία τέτοια υπηρεσία της Ευρώπης - θα εκτελεί καθήκοντα διαχείρισης των συνόρων και διαχείρισης της μετανάστευσης για να βοηθήσει τα κράτη μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν μεταναστευτική πίεση. Θα αντικαταστήσει τους 1300 αξιωματικούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που αναπτύσσονται επί του παρόντος από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής στα εξωτερικά σύνορα. Το μόνιμο σώμα θα βοηθήσει στη διεξαγωγή ελέγχων ταυτότητας και εγγράφων, στην επιτήρηση των συνόρων και στην επιστροφή ατόμων που δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πρώτοι συνοριοφύλακες θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα νέα καθήκοντά τους τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στη Νέα Υόρκη σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος - Συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες για την πενταμερή - Συνεχίζει την τακτική της σιωπής ο Τατάρ

Στη Νέα Υόρκη σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος - Συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες για την πενταμερή - Συνεχίζει την τακτική της σιωπής ο Τατάρ

Επίσκεψη αστραπή στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί ο ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος σήμερα θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE