Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Κοινή πεποίθηση ΑΚΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ η ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Κοινή πεποίθηση ΑΚΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ η ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων

Κοινή είναι η ανησυχία ΑΚΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο, απόρροια της επιθετικότητας και της προκλητικότητας της Τουρκίας και του παρατεταμένου αδιεξόδου που υπάρχει στο Κυπριακό, όπως δήλωσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

«Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι ο τρόπος αντιμετώπισης είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με ταυτόχρονο τερματισμό της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ και στην Αμμόχωστο», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.

Αλέξης Τσίπρας και Άντρος Κυπριανού αντάλλαξαν απόψεις για τη φάση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, έτσι ώστε να τερματιστεί η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα.

«Συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε την επαφή και την ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών έτσι ώστε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν», δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE