'ΝΑΙ' των 27 για παράταση της ημερομηνίας του Brexit

'ΝΑΙ' των 27 για παράταση της ημερομηνίας του Brexit

Επί της αρχής συναίνεση των 27 σε ευέλικτη παράταση για το Brexit, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν

Οι 27 εκπρόσωποι των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ συναινούν στο αίτημα παράτασης της ημερομηνίας του Brexit, στο πλαίσιο προκαταρκτικής συζήτησης που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, ωστόσο τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα και οι διαβουλεύσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με τους 27 θα συνεχιστούν, σύμφωνα με κοινοτική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Προς το παρόν οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων τάσσονται ενάντια σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής, συμφωνούν με την προσέγγιση Τουσκ για έγκριση με γραπτή διαδικασία, και ως επί το πλείστον προσανατολίζονται σε μια ευέλικτη παράταση τριών μηνών, που θα μπορούσε να τερματιστεί και νωρίτερα αν χρειαστεί. Η γαλλική πλευρά έθεσε και το θέμα της πρόσθετης σαφήνειας του αιτήματος από το Ηνωμένο Βασίλειο, ζητώντας κοινώς από το Λονδίνο να δικαιολογήσει τί θα κάνει με αυτή την παράταση. Το θέμα θα τεθεί εκ νέου στο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων την Παρασκευή.

Aπό ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου μπαίνει στην τελική της φάση, αλλά αντί για καθαρές γραμμές και προβλέψιμα σενάρια, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει κινούμενη άμμο. Η Κύπρος οδηγείται σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με αυξημένο αριθμό κομμάτων και με μια κοινωνία που εμφανίζεται πιο απαιτητική, αλλά και πιο επιφυλακτική από ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE