Τσαβούσογλου: 'Διπλωματική και πολιτική επιτυχία της Τουρκίας η συμφωνία στο Σότσι'

Τσαβούσογλου: 'Διπλωματική και πολιτική επιτυχία της Τουρκίας η συμφωνία στο Σότσι'

Πολύ σημαντική για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας χαρακτήρισε την συμφωνία Σότσι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι πέρασε στην ιστορία ως διπλωματική και πολιτική επιτυχία. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η Τουρκία άλλαξε τις ισορροπίες στην περιοχή.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι έγινε αποδεκτή η νομιμότητα της επιχείρησης πηγή της ειρήνης.

“Από τον Ευφράτη μέχρι τα σύνορα με Ιράκ θα γίνει ζώνη ασφαλείας. Συμπεριλαμβανομένου και του Κομπάνι, οι τρομοκράτες του YPG θα εκδιωχθούν από Ρωσία και καθεστώς Άσαντ από 30 χλμ βάθος. Θα καθαριστούν και τα όπλα τους. Οι YPG του Μέμπιτς και του Τελ Ριφάτ θα εκδιωχθούν εντελώς”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η Τουρκία μέσα σε πέντε μέρες έφτασε σε συμφωνία με τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου στο τραπέζι διαπραγματεύσεων. “Επιτεύχθηκε συμφωνία. Αυτή η συμφωνία για μας είναι πολύ σημαντική για την εθνική μας ασφάλεια αλλά πέρασε και στην ιστορία ως μια διπλωματική και πολιτική επιτυχία”, ανέφερε.

“Γενικά αυτοί που προσπάθησαν να υποτιμήσουν τις προσπάθειές μας, ιδιαίτερα στο εσωτερικό έλεγαν ότι η εξωτερική μας πολιτική ή η πολιτική μας στη Συρία είχε στριμωχθεί ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενώ υποστήριξε ότι κατάφεραν να εμποδίσουν ένα κράτος τρομοκρατίας και πως γι αυτό δυσαρεστήθηκαν περισσότερο το Ισραήλ και η Γαλλία.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.