ΗΠΑ προς Τουρκία: Αποχώρησαν οι Κούρδοι μαχητές από την «ασφαλή ζώνη»

ΗΠΑ προς Τουρκία: Αποχώρησαν οι Κούρδοι μαχητές από την «ασφαλή ζώνη»

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημέρωσε και επίσημα την Τουρκία, πως η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από την «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία, ολοκληρώθηκε.

Η Τουρκία νωρίτερα, το απόγευμα, είχε δώσει άλλες 150 ώρες προθεσμία στους Κούρδους να απομακρυνθούν από την βορειοανατολική Συρία και την «ζώνη ασφαλείας» που έχει απαιτήσει να δημιουργηθεί, αλλά η απομάκρυνση των κουρδικών στρατευμάτων φαίνεται πως ολοκληρώθηκε.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας, οι ΗΠΑ τους ενημέρωσαν πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποχώρησης και έτσι, όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η στρατιωτική δράση, πέραν της τρέχουσας περιοχής επιχειρήσεων, σε αυτό το στάδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE