ΕΛΛΑΔΑ: Φουσκωτό του λιμενικού συγκρούστηκε με βάρκα γεμάτη μετανάστες – Αγνοείται παιδί

ΕΛΛΑΔΑ: Φουσκωτό του λιμενικού συγκρούστηκε με βάρκα γεμάτη μετανάστες – Αγνοείται παιδί

Ατύχημα στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/10) με ένα φουσκωτό του λιμενικού να συγκρούεται με μια βάρκα με μετανάστες.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, που σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα, ήταν να τραυματιστούν 6 από τους μετανάστες ενώ αγνοούνται τρία άτομα - δύο άνδρες και ένα παιδί.

Σημειώνεται ότι στη βάρκα επέβαιναν 34 άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η βάρκα με τους μετανάστες δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας με αποτέλεσμα οι χειριστές του φουσκωτού του ΛΣ που έκανε περιπολία να μην την αντιληφθεί και να επέλθει η σύγκρουση.

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ στο σημείο σπεύδει επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Από Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στα χαρακώματα ο ΔΗΣΥ ενόψει 2028 - Τα εσωκομματικά μέτωπα, το «μήνυμα ηττοπάθειας» και το παρασκήνιο των συμμαχιών

Στα χαρακώματα ο ΔΗΣΥ ενόψει 2028 - Τα εσωκομματικά μέτωπα, το «μήνυμα ηττοπάθειας» και το παρασκήνιο των συμμαχιών

Οι διεργασίες στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ενόψει της επιλογής υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές του 2028, εξελίσσονται σε μια σύνθετη πολιτική εξίσωση, με διαφορετικές προσεγγίσεις για τις μελλοντικές συνεργασίες, έντονες προειδοποιήσεις για την ενότητα του κόμματος και δημόσιες τοποθετήσεις, που αποκαλύπτουν το βάθος των προβληματισμών, στο εσωτερικό της παράταξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE