Ύποπτη πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη - Απομάκρυναν τους κάτοικους

Ύποπτη πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη - Απομάκρυναν τους κάτοικους

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης (22/10), προκαλώντας την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα. 

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάστρο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο, επιτρέποντας τη δίοδο μόνο σε οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι στην οδό Αιόλου, η οποία βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Στο σημείο αρχικά έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το ΜΕΤΠΕ.

Λίγη ώρα αργότερα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν, με συνέπεια στην επιχείρηση κατάσβεσης να συμμετέχουν συνολικά 80 πυροσβέστες, με 31 οχήματα δύο ομάδες πεζοπόρου, το ΜΕΤΠΕ και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φορά του πύρινου μετώπου ήταν προς τον λόφο, ωστόσο ήταν στα όρια της κατοικημένης περιοχής, γεγονός που προϋπέθετε την ύψιστη κατάσταση συναγερμού και κινητοποίησης.

Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε, επίσης, ότι είχει ειδοποιηθεί η αστυνομία, προκειμένου να προβεί σε άμεση εκκένωση δρόμων, αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από τα μεσάνυχτα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες.

Η αστυνομία έκανε παράλληλα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας.

Ενώ το μέτωπο της φωτιάς περιορίστηκε και διασφαλίστηκαν οι κατοικημένες περιοχές, κάτοικοι υπέδειξαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το irafina.gr, στην αστυνομία έναν ύποπτο αλλοδαπό, ο οποίος έκανε βόλτες στην περιοχή με αυτοκίνητο δίχως πινακίδες.

Η αστυνομία φέρεται να προχώρησε στην προσαγωγή του υπόπτου, προκειμένου να τον ανακρίνει και να διαπιστωθεί αν ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Πόρτο Ράφτη.

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/10), η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο.

Από Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Έτοιμη για μια ουσιαστική προεργασία πριν από την άτυπη πενταμερή η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο βρίσκεται η Λευκωσία, η οποία αναμένει στην Κύπρο την άφιξη της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Η κα Ντι Κάρλο θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και θα αναχωρήσει από το νησί, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και το Λονδίνο.