Πούτιν και Ερντογάν θα συζητήσουν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία

Πούτιν και Ερντογάν θα συζητήσουν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Σότσι , δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.


Η Ρωσία πιστεύει ότι μια μακροχρόνια σταθερότητα στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποκατάσταση της ακεραιότητας της Συρίας και πως όλα τα συμφέροντα όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων της Συρίας πρέπει  να ληφθούν υπόψιν, δήλωσε ο Ουσακόφ.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου είπε ότι "η κατάσταση στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης στην Συρία συζητήθηκε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα μεταξύ των δικών μας εκπρόσωπων και των εκπροσώπων του Άσαντ" επισημαίνοντας ότι για όλες τις τελευταίες πληροφορίες επί του θέματος Πούτιν και Ερντογάν θα μιλήσουν μετά το τέλος της συνάντησης τους, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξη τύπου που θα δώσουν.

Ο Ουσακόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να γίνουν κατ` ιδίαν. Παράλληλα ανέφερε ότι στη συνέχεια προγραμματίζεται δείπνο εργασίας σε διευρυμένο σχήμα κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ουσακόφ η συνεργασία σημειώνει ανοδική ανάπτυξη, ενώ χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της συνεργασίας ως "μη άσχημα", επισημαίνοντας την ανάπτυξη των εμπορικών ανταλλαγών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE