Η Altamira και ο ρόλος της για την εξάλειψη των ΜΕΔ -Θετική εξέλιξη η εξαγορά της

Η Altamira και ο ρόλος της για την εξάλειψη των ΜΕΔ -Θετική εξέλιξη η εξαγορά της

Το μεγαλύτερο «χαρτοφυλάκιο» μη εξυπηρετούμενων δανείων κατέχει πλέον η Altamira Κύπρου, η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» την Κυριακή 20/10.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την κυπριακή οικονομία καθώς ο τραπεζικός τομέας θέλει εδώ και καιρό να 'ξεφορτωθεί' τα ΜΕΔ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Altamira εξαγοράστηκε πρόσφατα από την ιταλική doBank η οποία ανήκει στον ιαπωνικό κολοσσό Softbank και έχει μετονομαστεί σε DoValue.

Η κίνηση αυτή, τοποθετεί την DoValue πλέον σε ρόλο πρωταγωνιστή, αναφορικά με το ποσό ΜΕΔ που διαχειρίζεται και φτάνει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από το μεγάλο αυτό ποσό, το οποίο ανεβάζει την DoValue στην μεγαλύτερη εταιρία, τα 7,3 δις ευρώ αφορούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια της ΚΕΔΙΠΕΣ και επιπρόσθετα 'αφαιρεί' ένα μεγάλος βάρος από τα 'κόκκινα δάνεια' των τραπεζών, με αποτέλεσμα να λειτουγούν σε πιο υγιείς βάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε στους στενούς του συνεργάτες την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου.