Το πρώτο ημίχρονο μάλλον εμπεριείχε σε έντονο βαθμό το στοιχείο της έκπληξης, υπό την έννοια ότι, λίγο έλειψε η Ρεάλ Μαδρίτης να εκτροχιαστεί από τις ράγες της διεκδίκησης της νίκης. Η Ζαλγκίρις το ήθελε περισσότερο, κυρίως ο Χέιζ ο οποίος σημείωσε δέκα πόντους στα πρώτα 2:36 λεπτά! Έτσι οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 10-2. Η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση, δίχως να βρει ρυθμό και συνεργασίες στην επίθεση και μείωσε σε 18-15 (10’) με πρωταγωνιστές τους Ράντολφ, Λαπροβίτολα.
Ο ΛεΝτέι έκανε τη διαφορά για τη Ζαλγκίρις στη δεύτερη περίοδο και οι γηπεδούχοι πάτησαν εκ νέου σε διαφορά οκτώ πόντων (29-21) μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών, έχοντας καλό επίπεδο συνεργασιών. Εκεί η Ρεάλ είδε τον Κάρολ να υψώνει ανάστημα, ομοίως και ο Γκάμπριελ Ντεκ και μείωσε σε 38-34 (20’). Το άλλο στοιχείο της έκπληξης ήταν τα μόλις 50 δευτερόλεπτα συμμετοχής του Καμπάσο ο οποίος υπέπεσε σ’ αυτό το διάστημα σε δύο φάουλ.
Ο Φαμπιάν Κοζέρ ήταν άποντος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι δικοί του έξι πόντοι στο ξεκίνημα του δεύτερο έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρώτο (εύστοχο) μακρινό σουτ που βρήκε ο Καμπάσο έδωσε το προβάδισμα (47-48) μετά τα μισά της 3ης περιόδου. Το 4ο φάουλ του Λεκαβίτσιους ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους να ρίξει στη μάχη τον Άλεξ Πέρεθ και ο Μεξικάνος έδωσε στη Ζαλγκίρις αυτό που χρειαζόταν. Οι γηπεδούχοι είχαν αντίδραση, αλλά η Ρεάλ είχε το τελευταίο σουτ με τον Σέρχιο Γιουλ και προηγήθηκε με 57-60 στο τέλος της περιόδου.
Μια άμυνα κι ένα καλάθι του Καμπάσο έδωσαν στη Ρεάλ προβάδισμα πέντε πόντων (57-62, 31’). Ο ίδιος παίκτης αστόχησε (σε αιφνιδιασμό) σε λέι απ, εκεί άντλησε ψυχολογία η Ζαλγκίρις και με διαδοχικά καλάθια του Γιανκούνας ισορρόπησε το παιχνίδι (64-64, 34’). Ένα τρίποντο του εξαιρετικού ΛεΝτέι κι ένα καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο έβαλαν τη Ζαλγκίρις σε θέση οδηγού (69-67) με την είσοδο στο τελευταίο πεντάλεπτο. Οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία του αγώνα, ξέφυγαν με έξι πόντους (75-69). Ένα τρίποντο του Ουλάνοβας έδωσε τη χαραριστική (80-73) 80’’ πριν το τέλος.