ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσύρθηκαν διάφορα είδη μαγειρικής σάλτσας- 'Να επιστραφούν εκεί που έχουν αγοραστεί'

ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσύρθηκαν διάφορα είδη μαγειρικής σάλτσας- 'Να επιστραφούν εκεί που έχουν αγοραστεί'

Στην ανάκληση διαφόρων ειδών μαγειρικής σάλτσας, προχωρεί το Υπουργείο Υγείας με σκοπό την προστασία του καταναλωτικού κοινού, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη 17/10

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν λάβει σχετική γνωστοποίηση από την αρμόδια Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία διάφορα είδη μαγειρικής σάλτσας της εταιρείας PascoFoods ανακαλούνται λόγω ανησυχιών σχετικά με ανεπαρκείς διαδικασίες της εταιρείας για τον έλεγχο του κλωστριδίου του βοτουλισμού (Clostridium Botulinum).

Με βάση τα πιο πάνω, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, σε έρευνα που διεξήγαγαν, εντόπισαν ότι τα εν λόγω τρόφιμα κυκλοφορούν και στην κυπριακή αγορά και σε συνεννόηση με την εταιρεία διακίνησης, η οποία ήταν ενημερωμένη από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή εταιρεία, προβαίνουν ήδη σε σχετική απόσυρση των εμπλεκόμενων παρτίδων από την αγορά ως ακολούθως:

 

Επειδή όμως ενδέχεται μέσω του παράλληλου εμπορίου, να έχουν κυκλοφορήσει στην κυπριακή αγορά και άλλες επηρεαζόμενες παρτίδες, που έχουν κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες, οι οποίες φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα, καλούνται οι καταναλωτές που τις έχουν στην κατοχή τους, να αποφύγουν να τις καταναλώσουν και να τις επιστρέψουν στους χώρους από όπου τις έχουν αγοράσει.

Τέλος, αναφέρεται πως οι Υγειονομικές Υπηρεσίες είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τις αρμόδιες Αρχές των εμπλεκόμενων κρατών μελών μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, καθώς και με τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Κύπρο και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουν με νέα ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο και συγκεκριμένα από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη», «Γλαύκος» και «Πήγασος» σε ορίζοντα δεκαπενταετίας δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μιχάλης Δαμιανός.

BEST OF TOTHEMAONLINE