Κύπρος σε ΟΗΕ: 'Δεν μπορεί κράτος να αυτοεξαιρείται από κανόνες με καθεστώς εθιμικού δικαίου'

Κύπρος σε ΟΗΕ: 'Δεν μπορεί κράτος να αυτοεξαιρείται από κανόνες με καθεστώς εθιμικού δικαίου'

Κανένα κράτος δεν μπορεί να αυτοεξαιρείται από κανόνες που έχουν καθεστώς εθιμικού δικαίου, είπε ο αντιπρόσωπος της Κύπρου στην 6η Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Χάρης Χρυσοστόμου, σε παρέμβασή του την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, επί του θέματος της «Ευθύνης των κρατών από διεθνώς παράνομες πράξεις» (Responsibility of States for international wrongful acts).

Ο κ. Χρυσοστόμου, υπογράμμισε τη σταθερή υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο σημαντικό και πολύχρονο έργο της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ, σε ό,τι αφορά τα Άρθρα της Επιτροπής για την κρατική ευθύνη, τα οποία η ίδια υιοθέτησε το 2001 ως κωδικοποίηση εθιμικού δικαίου.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να εξαιρεί τον εαυτό του από κανόνες που έχουν καθεστώς εθιμικού δικαίου.

Τέλος, ο αντιπρόσωπος της Κύπρου συμπλήρωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια από τις χώρες που υποστηρίζουν την επίσημη υιοθέτηση των Άρθρων από τα κράτη, υπό την μορφή διεθνούς συνθήκης, επιπρόσθετα του εθιμικού χαρακτήρα τους.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Το μαχαίρι της δολοφονίας του 26χρονου Αλέξανδρου Αντωνίου από την Πάφο ο οποίος υπέκυψε το περασμένο Σάββατο στα τραύματά του μετά από κτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε στα Κονιά φέρεται να εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική περιοχή της Τσάδας παρά τον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE