Ο Καναδάς αναστέλλει όλες τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία

Ο Καναδάς αναστέλλει όλες τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία

Η διπλωματία του Καναδά ανακοίνωσε την Τρίτη (15/10) την προσωρινή αναστολή της χορήγησης "νέων αδειών εξαγωγών στην Τουρκία", αναφερόμενη ουσιαστικά στις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού, αντιδρώντας στη στρατιωτική επίθεση της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία.

"Αυτή η μονομερής ενέργεια υπάρχει κίνδυνος να υπονομεύσει τη σταθερότητα στην ήδη εύθραυστη περιοχή, να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση και να ακυρώσει την πρόοδο που έχει σημειώνει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον του Νταές [σ.σ. ακρώνυμο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα αραβικά], του οποίου η Τουρκία είναι μέλος", εξήγησε το καναδικό ΥΠΕΞ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

"Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων, ο Καναδάς ανέστειλε προσωρινά τις νέες άδειας εξαγωγών στην Τουρκία" που αφορούν "ελεγχόμενα αγαθά", ουσιαστικά στρατιωτικό υλικό, διευκρινίζεται και παρατίθεται κατάλογος. Η Οτάβα συντονίζεται, προχωρώντας στην κίνηση αυτή, με πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οι οποίες ανακοίνωσαν ταυτόσημα μέτρα. Το 2018, οι πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών από τον Καναδά στην Τουρκία είχαν συνολικά αξία 116 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (80 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο «σημείο μηδέν» οι εμπειρογνώμονες ΗΠΑ: Αρχισαν αυτοψία στη Μαλλιά - «Στόχος να δώσουν απαντήσεις»

Στο «σημείο μηδέν» οι εμπειρογνώμονες ΗΠΑ: Αρχισαν αυτοψία στη Μαλλιά - «Στόχος να δώσουν απαντήσεις»

Αυτοψία στο "σημείο μηδέν", στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, δυτικά της Μαλλιάς, άρχισαν οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες, οι οποιοι έφθασαν στην Κύπρο κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, για να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό τον περασμένο μήνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE