ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Συλλούρη στο περιθώριο της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Συναντήσεις Συλλούρη στο περιθώριο της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Στο περιθώριο των εργασιών της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα στο Βελιγράδι, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης είχε το απόγευμα συνάντηση με τον ομόλογό του της Σλοβενίας, Ντέιαν Ζίταν.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις Κύπρου Σλοβενίας και εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους και ως μικρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Συλλούρης επανέλαβε πρόσκληση για επίσκεψη του κ. Ζίταν στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε, εξάλλου, το πρωί χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας, Αραράτ Μιρζογιάν, τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου (Βουλής) της Σλοβακίας, Αντρέι Ντάνκο και τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση, Γκουομίν Τσεν.

Στις συναντήσεις ανταλλάγηκαν απόψεις για εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης των ήδη πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των αντίστοιχων κοινοβουλίων τους, προς επίτευξη απτών αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς. Συζητήθηκε, τέλος, η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top