Ο Τραμπ καλεί την Ευρώπη να πάρει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από φυλακές της Συρίας

Ο Τραμπ καλεί την Ευρώπη να πάρει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από φυλακές της Συρίας

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη πάρει πίσω τους πιο επικίνδυνους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνταν σε φυλακές της Συρίας, τώρα η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει τους υπόλοιπους, ο έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή στο twitter.

«Οι ΗΠΑ έχουν τους χειρότερους από τους φυλακισμένους του Ισλαμικού Κράτους. Η Τουρκία και οι Κούρδοι δεν πρέπει να τους αφήσουν να δραπετεύσουν. Η Ευρώπη θα έπρεπε να τους έχει πάρει πίσω μετά από πολυάριθμα αιτήματα. Θα έπρεπε να το κάνουν τώρα. Δεν θα έρθουν ποτέ, ούτε θα τους επιτραπεί να μπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες», έγραψε.

Στις 10 Οκτωβρίου, ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ έβγαλαν τους δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, Alexanda Kotey και El Shafee Elsheikh - οι οποίοι σχετίζονται με αποκεφαλισμούς στη Συρία – έξω από τη χώρα και σε ασφαλή τοποθεσία, η οποία ελέγχεται από τις ΗΠΑ.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η αμερικανική πλευρά σκοπεύει να οδηγήσει τους δύο τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE