Τουλάχιστον 11 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Χαγκίμπις στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 11 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Χαγκίμπις στην Ιαπωνία

Ο ισχυρός τυφώνας Χαγκίμπις, που έπληξε την ανατολική και την κεντρική Ιαπωνία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, δήλωσαν Ιάπωνες αξιωματούχοι.

Ο Χαγκίμπις έφερε βροχοπτώσεις "χωρίς προηγούμενο", σύμφωνα με ιάπωνες μετεωρολόγους, με αποτέλεσμα να προκληθούν φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις. Προηγούμενος απολογισμός, που μετέδωσε νωρίτερα το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς, 106 τραυματίες και τουλάχιστον 15 αγνοούμενους. Δεν έγινε σαφές εάν τα επιπλέον θύματα για τα οποία έκαναν λόγο οι αξιωματούχοι συγκαταλέγονταν στους αγνοούμενους.

Οι αρχές είχαν προτρέψει χθες 6 εκατομμύρια πολίτες να απομακρυνθούν επειγόντως από τις εστίες τους σε περιοχές που θα πλήττονταν από τον τυφώνα, κατά εκτιμήσεις τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί από το 1958 στην Ιαπωνία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στις Βρυξέλλες αύριο ο ΠτΔ - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες αύριο ο ΠτΔ - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του τελευταίου που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE