Τα είπαν τηλεφωνικώς Αναστσιάδης- Μέρκελ- Ανησυχεί η Καγκελάριος για τις τουρκικές δραστηριότητες

Τα είπαν τηλεφωνικώς Αναστσιάδης- Μέρκελ- Ανησυχεί η Καγκελάριος για τις τουρκικές δραστηριότητες

Την ανησυχία της για τις τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανάγκη να επικρατήσει το διεθνές δίκαιο, εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.


Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας απόψε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και συζήτησαν σχετικά με την επικείμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις, και για την εξελισσόμενη τουρκική εισβολή και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, στη Συρία, προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Κατά τη συνομιλία, σημειώνει, «η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε την ανησυχία της για τις τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανάγκη να επικρατήσει το διεθνές δίκαιο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Την ώρα που τα κόμματα κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς για να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια άλλη, πιο ανησυχητική πραγματικότητα: καταγγελίες για διαφθορά και εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα, ισχυρισμοί για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μελών της Αστυνομίας, και ένα σύστημα θεσμών που φαίνεται να χάνει την αξιοπιστία του.

BEST OF TOTHEMAONLINE