Εμπορία και διακίνηση άγριων πτηνών από τα κατεχόμενα καταγγέλλει το Κόμμα για τα Ζώα

Εμπορία και διακίνηση άγριων πτηνών από τα κατεχόμενα καταγγέλλει το Κόμμα για τα Ζώα

Για «σκάνδαλο εμπορίας και διακίνησης» άγριων πτηνών από τα κατεχόμενα κάνει λόγο το Κόμμα για τα Ζώα της Κύπρου, επικαλούμενο πληροφορίες.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «άτομο, το οποίο ευρίσκεται στις κατεχόμενες περιοχές, εισάγει από την Αφρική χιλιάδες άγρια πτηνά και εξωτικά πουλιά και στην συνέχεια με Κύπριο συνεργάτη του μεταφέρονται στις ελεύθερες περιοχές».
 
Κάποια από αυτά, προσθέτει, καταλήγουν σε καταστήματα πώλησης ζώων ή μεταφέρονται και πωλούνται στην συνέχεια σε χώρες της ΕΕ.
 
Το Κόμμα προειδοποιεί σχετικά με κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και τη μετάδοση ζωονόσων ή και την αλλοίωση της τοπικής πανίδας και χλωρίδας και, καταλήγοντας, καλεί τους Υπουργούς Εσωτερικών, Γεωργίας και Δικαιοσύνης όπως ερευνήσουν το θέμα.

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματικό τετ-α-τετ στο Παρίσι – Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Μακρόν–Χριστοδουλίδη

Διπλωματικό τετ-α-τετ στο Παρίσι – Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Μακρόν–Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Μέγαρο των Ηλυσίων τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η γαλλική προεδρία.