Νύχτα τρόμου στη Συρία – Μάχες, βομβαρδισμοί και… επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Νύχτα τρόμου στη Συρία – Μάχες, βομβαρδισμοί και… επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Μία γυναίκα και ένας άνδρας ήταν τα θύματα της επίθεσης των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ, όταν κτύπησαν ένα αγροτικό τρακτέρ στο δυτικό Ιντλίμπ.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Την ίδια ώρα, η κουρδική πολιτοφυλακή, σήμανε τριήμερο συναγερμό για τις περιοχές όπου διαμένει κουρδικός πληθυσμός, ενώ ταυτόχρονα το ρωσικό Υπουργείο εξωτερικών καλεί τους Κούρδους να κατέλθουν σε διάλογο με την συριακή κυβέρνηση για την κατάσταση στην Β. Συρία.

Πριν από 7 ώρες στην πόλη Ράκα, σημειώθηκαν μάχες μεταξύ των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), και μελών του Ισλαμικού Κράτους. Στην Ράκκα έχει αποκοπεί ο ηλεκτρισμός από την Τετάρτη 08/10, το βράδυ, ενώ στα βόρεια σύνορα της Συρίας, το SDF ανακοίνωσε πως συγκεντρώθηκε αριθμός ρεκόρ των τουρκικών δυνάμεων.

 

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης 09/10, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πως ο τουρκικός Στρατός και οι Σύροι σύμμαχοι του θα διασχίσουν τα σύνορα της Συρίας.

 




Εντωμεταξύ, ασφαλείς πηγές αναφέρουν πως 50 οπλισμένοι τζιχαντιστές, προσπαθούν να καταλάβουν την περιοχή Αλ Μπασέλ, της πόλης Ράκα. Στην πόλη σημειώθηκαν μάχες και βομβαρδισμοί σε στόχους, αφού μέλη του Ισλαμικού χαλιφάτου, εκμεταλλευόμενοι την τουρκική εισβολή προσπαθούν να αναδημιουργήσουν το Ισλαμικό κράτος.

Την Τετάρτη 08/10, η γερουσιαστής των ΗΠΑ, Λίντσεϊ Γκράχαμ, δήλωσε προς την τουρκική κυβέρνηση πως «δεν έχετε το πράσινο φως για να εισέλθετε στην βόρια Συρία. Υπάρχει μαζική αντίδραση στο κογκρέσο (για την τουρκική εισβολή) που αποτελεί κόκκινη γραμμή και δεν πρέπει να την διασχίσετε». Σε προηγούμενη της τοποθέτηση, δήλωσε πως «αν η Τουρκία, εισχωρήσει στην Συρία, θα ακολουθήσουν βαριές διευρυμένες και καταστροφικές κυρώσεις».

Στα εσωτερικά της Τουρκίας, η τουρκική εθνοσυνέλευση έδωσε ένα χρόνο παράταση στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού σε Συρία και Ιράκ, υπερψηφίζοντας ‘υπόμνημα’ της τουρκικής κυβέρνησης.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν από τον τουρκικό στρατό σε θέσεις των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) χωρίς να αναφερθούν τραυματίες ή νεκροί.

Στο Αφρίν, οι απελευθερωτικές δυνάμεις των Κούρδων, βομβάρδισαν το χωρίο Μαρεμίν, ως απάντηση στο τουρκικό πυροβολικό.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.