ΚΟΣΜΟΣ

Κλείδωσε την πόρτα και δεν απαντούσε την ώρα που οδηγούσε στο θάνατο 150 επιβάτες ο συγκυβερνήτης του Α320

Κλείδωσε την πόρτα και δεν απαντούσε την ώρα που οδηγούσε στο θάνατο 150 επιβάτες ο συγκυβερνήτης του Α320

Ο συγκυβερνήτης υπεύθυνος για τη συντριβή της Germanwings αεροπλάνο, ονομάζεται Αντρέας Γκίντερ Λουμπίτζ.

Ο 28χρονος κατάγεται από το Montabaur, μια πόλη με  έδρα την περιοχή της Westerwaldkreis της Γερμανίας, σύμφωνα με μια τοπική λέσχη πτήση.

Άτομο από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι δεν παρουσίαζε εμφανή σημάδια κατάθλιψης.

Στη σελίδα του στο Facebook, ο 28χρονος απαριθμεί τα ενδιαφέροντα του, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής ζώνη electronica Schiller,  είναι θαυμαστής του γάλλου σούπερ σταρ DJ David Guetta, λατρεύει τα Burger King, το μπόουλινγκ, την αεροπορία και το καλό χιούμορ.

Σήμερα, στο πατρικό του σπίτι, οι κουρτίνες ήταν κλειστές, ενώ έξω βρίσκονταν σταθμευμένα τέσσερα αυτοκίνητα της αστυνομίας.

«Ήταν ευτυχής είχε τη δουλειά με τη Germanwings και τα πήγαινε καλά», δήλωσε ο Πίτερ Ρίκερ,  μέλος του συλλόγου ανεμοπλάνων.

Ο Ρίκερ δήλωσε ότι ο Λουμπίτζ είχε μία σχέση με ένα κορίτσι, αλλά δεν γνώριζε περισσότερες λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή.

Ο Lubitz είχε λάβει άδεια ανεμοπλάνου ως έφηβος και έγινε δεκτός ως πιλότος της Lufthansa εκπαιδευόμενος, σε ένα σκληρό γερμανικό κολέγιο.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας είπε ότι ο συγκυβερνήτης «δεν είπε ούτε λέξη στα 10 λεπτά πριν από τη συντριβή, κατά την οποία σκοτώθηκαν 150 άνθρωποι».

Δεν απάντησε ούτε σε μια ερώτηση, ούτε άνοιξε την πόρτα, πριν το αεροπλάνο συντριβεί στο έδαφος.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας εξήρε τις δεξιότητες του Λουμπίτζ και τον συμπεριέλαβε στην αριστοκρατική Βάση Δεδομένων Πιστοποίησης Αεροπόρων FAΑ.

Η βάση δεδομένων περιέχει τα ονόματα των πιστοποιημένων πιλότων που επιτυγχάνουν ή υπερβαίνουν το υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα αδειοδότησης.

Η FAA, αποτελεί εγγύηση για ασφαλέστερες πτήσεις.

Για να είναι μέλη, οι πιλότοι πρέπει να κατέχουν εμπορική άδεια πιλότου, να έχουν περισσότερες από 1500 ώρες εμπειρίας στα αεροσκάφη και να είναι τουλάχιστον 21. Υποχρεούνται επίσης να περάσουν από φυσική εξέταση.

Η τελευταία ιατρική εξέταση του Λουμπίτζ  έγινε το 2010 και έληγε τον Ιούνιο του 2015. Είχε στο ενεργητικό του  630 ώρες  πτήσης με το Α320, σύμφωνα με την γερμανική Bild.

Ενώ ο  συγκυβερνήτης κατηύθυνε το αεροπλάνο στο έδαφος, οι επιβάτες συνειδητοποίησαν τι συνέβαινε, κατά τα τελευταία λεπτά, αφού οι κραυγές τους ακούστηκαν στο τέλος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top