ΡΙΚ: Αποσπάται στο PIO ο υπεύθυνος της Αθλητικής Υπηρεσίας -Προσέφυγε Δικαστικώς

ΡΙΚ: Αποσπάται στο PIO ο υπεύθυνος της Αθλητικής Υπηρεσίας -Προσέφυγε Δικαστικώς

Μετά από χρόνια υπηρεσίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ο  Σάββας Αριστοδήμου, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Προϊστάμενου της Αθλητικής Υπηρεσίας, ειδοποιήθηκε ότι αποσπάται σε άλλη υπηρεσία της κυβέρνησης.

Ο κ. Αριστοδήμου μετατίθεται με απόσπαση τριών ετών στο Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους του με εσωτερική επιστολή την αποχώρηση του κ. Αριστοδήμου από το δυναμικό του.

Σύμφωνα με την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ που στάλθηκε στο προσωπικό τη Δευτέρα (07/10), η μετάθεση του κ. Αριστοδήμου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων δεν έχει να κάνει με την συνδικαλιστική του δράση. Η απόφαση ήταν του Υπ. Εσωτερικών και του Υπ. Οικονομικών και όχι του διοικητικού συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, αλλά της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, σύμφωνα πάντα με τα όσα σημειώνονται.

Πάντως, ο Σάββας Αριστοδήμου, αν και δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως, εντούτοις φέρεται να θεωρεί ότι τιμωρείται για τη συνδικαλιστική του δράση, καθώς ήταν πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΡΙΚ, ΕΥΡΙΚ. Με αυτή την ιδιότητά του μοιραία ερχόταν σε αντιπαράθεση με τον Γενικό Διευθυντή του κρατικού καναλιού, Μιχάλη Μαραθεύτη.

Ο κ. Αριστοδήμου έχει προσφύγει δικαστικώς, αιτούμενος διάταγμα για παγοποίηση της απόφασης απόσπασής του. Όπως γράφει και ο συνάδελφος Μιχάλης Σταύρου σε ρεπορτάζ του ("Πολίτης"), ο κ. Αριστοδήμου κάνει λόγο για απόκρυψη στοιχείων από πλευράς αρμόδιων υπηρεσιών (δεν ήταν ενήμερος ο ίδιος για τις διαδικασίες απόσπασής του), ενώ δεν ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι για τον συνδικαλιστικό του ρόλο. 

 

Δείτε πιο κάτω την σχετική επιστολή:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά η νέα εσωκομματική κρίση - Αβέρωφ και Αννίτα απέναντι στην κάλπη του 2028

ΔΗΣΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά η νέα εσωκομματική κρίση - Αβέρωφ και Αννίτα απέναντι στην κάλπη του 2028

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη εσωκομματική δοκιμασία, αυτή τη φορά με φόντο τις Προεδρικές Εκλογές του 2028. Η εξαγγελία της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου και μόλις μία ημέρα αργότερα, η απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος, διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό στον ΔΗΣΥ, πριν ακόμη ανοίξει επισήμως η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE