ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνήτης Νoτίου Σινά: «Αίγυπτος, Ελλάδα, Κύπρος, είμαστε ένα χέρι»

Κυβερνήτης Νoτίου Σινά: «Αίγυπτος, Ελλάδα, Κύπρος, είμαστε ένα χέρι»

Δηλώσεις τόσο για την τριμερή συνεργασία Αιγύπτου, Κύπρου, Ελλάδος όσο και για τη συμβολή της χώρας του στην αρμονική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων, έκανε από το Κάιρο ο Κυβερνήτης της περιφέρειας του Νοτίου Σινά, Χάλιντ Φούντα, με αφορμή το Φόρουμ για την Ειρήνη μέσω Θρησκειών, που διεξάγεται 10-12 Οκτωβρίου στην Πόλη της Αγίας Αικατερίνης.


Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά διοργάνωση αυτού του φόρουμ, που πρεσβεύει την ειρήνη μεταξύ των λαών, μέσα από τις θρησκείες, αναφέρει σε δηλώσεις του ο αξιωματούχος αυτός της Χώρας του Νείλου, που όλα τα χρόνια της υπηρεσίας του στο Σινά, αποδεικνύει όλο και περισσότερο ότι αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς φίλους της Ιεράς Μονής Σινά όσο και της Κύπρου και της Ελλάδας.

Μία διοργάνωση που μεταλαμπαδεύει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

«Υπάρχει ειρήνη στην καρδιά της ερήμου», σημειώνει χαρακτηριστικά στη μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποίησε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, στην οποία το ΚΥΠΕ ήταν από τα ελάχιστα ΜΜΕ που παρακολούθησαν τις εργασίες της, μία κίνηση εκ μέρους των αιγυπτιακών αρχών που δείχνει το πόσο κοντά αντιλαμβάνεται η Αίγυπτος την Κύπρο και την Ελλάδα.

Αλλά, την ίδια στιγμή, ο Κυβερνήτης Στρατηγός Χάλιντ Φούντα αποτίει τον απαιτούμενο σεβασμό και στις δύο θρησκείες της χώρας, τονίζοντας: «Κάνουμε αυτήν την εκδήλωση μπροστά σε όλον τον κόσμο. Θα φάμε το βραδινό μας με τους Βεδουΐνους, θα ανεβούμε το βουνό του Μωϋσή, θα πάμε και στο τζαμί του χωριού. Και οι Χριστιανοί μας, οι αδελφοί μας, θα προσευχηθούν στην εκκλησία της Μονής της Αγίας Αικατερίνης.».

Αναφερόμενος στην παρουσία της Ελλάδας και της Κύπρου στην εκδήλωση, ο Κυβερνήτης σημειώνει μιλώντας μέσω διερμηνέα ότι «Αίγυπτος, Ελλάδα και Κύπρος, είμαστε ένα χέρι. Εμείς σεβόμαστε και εκτιμούμε αυτή τη σχέση των τριών κρατών, γι’ αυτό και λέμε στους δύο λαούς τις ευχές μας και περιμένουμε να σας καλοδεχτούμε, όχι μόνον στην Αγία Αικατερίνη, αλλά και σε όλη την Αίγυπτο».

Η εκδήλωση αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών Υπουργών της Κυβέρνησης καθώς και Πρέσβεων στην Αίγυπτο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top