ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Δέκα νεκροί από τη σύγκρουση νταλίκας με μικρό λεωφορείο στη Ρουμανία

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Δέκα νεκροί από τη σύγκρουση νταλίκας με μικρό λεωφορείο στη Ρουμανία

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίσθηκαν τα χαράματα του Σαββάτουη 5/10 σε μετωπική σύγκρουση νταλίκας με μικρό λεωφορείο στην ανατολική Ρουμανία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εννέα από τους 16 ανθρώπους που επέβαιναν στο μικρό λεωφορείο καθώς και ο οδηγός της νταλίκας έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα αυτό, ένα από τα σοβαρότερα που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό σε μια χώρα, η κακή κατάσταση των δρόμων της οποίας καταγγέλλεται συχνά από τους αυτοκινητιστές.

«Από τους τραυματίες, τέσσερις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ραέντ Αραφάτ.

Σαράντα πυροσβέστες εστάλησαν επιτόπου ενώ έκλεισε για την κυκλοφορία ο δρόμος που συνδέει τις πόλεις Σλομπόζια και Ουρζιτσένι, σύμφωνα με την υπηρεσία καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η Ρουμανία έχει το ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από τροχαία, καθώς το 2018 καταγράφηκαν 96 νεκροί ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, έναντι μέσου όρου 49 θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE