O Γερμανός ΥΠΕΣ μεταβαίνει σε Άγκυρα και Αθήνα για το προσφυγικό

O Γερμανός ΥΠΕΣ μεταβαίνει σε Άγκυρα και Αθήνα για το προσφυγικό

Με τίτλο «Ο Ζεεχόφερ μεταβαίνει στην Άγκυρα και την Αθήνα για συνομιλίες που αφορούν το μεταναστευτικό» το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) αναφέρεται στις επικείμενες συναντήσεις του ομοσπονδιακού Υπουργού Eσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, σε Τουρκία και Ελλάδα.


Σημειώνεται πως στην Τουρκία το επίκεντρο των συνομιλιών εστιάζεται στη συμφωνία για το προσφυγικό ΕΕ - Τουρκίας, την κατάσταση των πολυάριθμων προσφύγων στη χώρα και στο Αιγαίο, το οποίο διασχίζουν εκατοντάδες με κατεύθυνση την Ελλάδα την τρέχουσα χρονική περίοδο.

«Η εξέλιξη της μετανάστευσης στο Αιγαίο αξίζει την αυξανόμενη προσοχή μας», ανέφερε ο Ζεεχόφερ την Τετάρτη με ανάρτηση στο Twitter. «Το 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί», σημείωσε.

Για το επικείμενο ταξίδι του δήλωσε: «Θέλουμε να δούμε πού είναι δυνατή η υποστήριξή μας, προκειμένου να βελτιώσουμε την καλή μας συνεργασία».

Στην Ελλάδα, ο Ζεεχόφερ θέλει να εξετάσει τους τρόπους βοήθειας προς τη διοίκηση της χώρας σχετικά με τη διαχείριση των αιτούντων προστασία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών στο Βερολίνο.

Ο Ζεεχόφερ θα φτάσει στην Τουρκία την Πέμπτη στις 17:30 τοπική ώρα. Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου.

Την Παρασκευή το πρωί, ο Ζεεχόφερ θα συναντήσει τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Mεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μεταβαίνει στην Αθήνα. Εκεί θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο, πριν τη συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί.
 
Τέλος, το βράδυ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE