ΚΟΣΜΟΣ

Βρήκαν και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus της Germanwings

Βρήκαν και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus της Germanwings

Εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings, που συνετρίβη την Τρίτη στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 150 άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο μαύρο κουτί είναι κατεστραμμένο, ενώ φαίνεται να λείπει η κάρτα μνήμης του.

Πάντως, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες από το πρώτο μαύρο κουτί του Αirbus, που εντοπίστηκε χθες, κι αυτό αρκετά κατεστραμμένο, οι εμπειρογνώμονες πρόκειται να δώσουν τις απαντήσεις τους, σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Παράλληλα, σήμερα, στον τόπο της τραγωδίας έφτασαν με ελικόπτερο η Άνγκελα Μέρκελ, ο Μαριάνο Ραχόι και Φρανσουά Ολάντ.

Πρόκειται για μια από τι χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες που συνέβησανέ σε γαλλικό έδαφος, καθώς και οι 150 επιβάτες και πλήρωμα του αεροσκάφους, ανάμεσά τους 16 μαθητές γερμανικού σχολείου και δύο βρέφη, θεωρούνται νεκροί. Από τους επιβαίνοντες, οι 67 ήταν Γερμανοί, οι 42 Ισπανοί, ενώ υπήρχαν, επίσης, Τούρκοι, Ολλανδοί, Δανοί, Αυστραλοί και Βρετανοί.

Το αεροσκάφος «κατέβαινε» για 18 λεπτά

Η δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Μεταφορών, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, έρχεται να δώσει άλλη διάσταση στην αεροπορική τραγωδία.

Όπως είπε, οι πιλότοι σταμάτησαν την επικοινωνία στις 10.30 π.μ.. Αυτό σημαίνει ότι το Α320 της γερμανικής εταιρείας βρισκόταν σε πορεία καθόδου όχι για 8, αλλά για 18 λεπτά, συνεπώς υπάρχει το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να πραγματοποιεί κανονική προσγείωση και όχι απότομη «βουτιά». Να έπεσε δηλαδή από τα 28.000 πόδια στα 2.000 χωρίς σήμα κινδύνου. Σύμφωνα με την υπουργό, τα 18 λεπτά είναι η λύση του μυστηρίου.

Επιπλέον, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λόγο να υποπτεύεται ότι κάποιος τρίτος εμπλέκεται στη συντριβή του αεροπλάνου.

«Δεν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία ότι κάποιος τρίτος εμπλέκεται στη συντριβή», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ στους δημοσιογράφους, αν και πρόσθεσε ότι οι έρευνες θα εξετάσουν κάθε πιθανότητα.

Εξάλλου χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει στοιχεία ότι η αεροπορική τραγωδία «συνδέεται με την τρομοκρατία».

Από την πλευρά της, η εισαγγελία του Ντίσελντορφ άρχισε προκαταρκτική έρευνα για να εξακριβωθούν οι ταυτότητες των θυμάτων και τα αίτια του δυστυχήματος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Lufthansa: Ανεξήγητο το δυστύχημα

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του ομίλου Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε σήμερα ότι το αεροπλάνο ήταν «τεχνικά άμεμπτο», ενώ χαρακτήρισε «ανεξήγητο» το δυστύχημα. 

«Για όλους εμάς είναι ανεξήγητο», δήλωσε ο Σπορ από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από όλους τους εργαζόμενους της Lufthansa, μητρική εταιρεία της Germanwings. «Το αεροπλάνο ήταν τεχνικά άμεμπτο και οι δύο πιλότοι έμπειροι», πρόσθεσε. 

Από αύριο Πέμπτη η Lufthansa θα πραγματοποιεί πτήσεις από το Ντίσελντορφ και τη Βαρκελώνη προς τη Μασσαλία προκειμένου να διευκολύνει τις οικογένειες των θυμάτων, πολλά από τα οποία είναι από τη Γερμανία και την Ισπανία, να μεταβούν κοντά στο σημείο της τραγωδίας, εξήγησε ο Σπορ.

«Προτεραιότητα τώρα είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες», υπογράμμισε ο ίδιος. Μιλώντας λίγο πριν τον Σπορ, η οικονομική διευθύντρια του ομίλου Ζιμόνε Μένε έκανε λόγο για «πολύ δύσκολες ημέρες, αναμφίβολα για την πιο δύσκολη ημέρα (στην ιστορία) της Lufthansa». «Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο», σημείωσε. 

Στο μεταξύ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον τρεις Βρετανοί πολίτες είναι μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. 

«Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι τρεις Βρετανοί σκοτώθηκαν σε αυτή την τραγωδία, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι», είπε ο Χάμοντ στους δημοσιογράφους.

«Οι πληροφορίες που διαθέτουμε από τη λίστα επιβατών δεν μιας επιτρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό», εξήγησε.

Πηγή: New Post

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top