ΚΟΣΜΟΣ

«Λουκέτο» μετά από 58 χρόνια - Εκτελούσε πτήσεις και στην Κύπρο

«Λουκέτο» μετά από 58 χρόνια - Εκτελούσε πτήσεις και στην Κύπρο

Λίγες μέρες μετά το «λουκέτο» στην Thomas Cook που έφερε αλυσιδωτές επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομία διαφόρων χωρών, άλλη μια εταιρία ανακοίνωσε πως τερματίζει την λειτουργία της και βρίσκεται υπό το καθεστώς πτώχευσης.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Πρόκειται για τη Σλοβένικη Adria Airways που μετά από 58 χρόνια λειτουργίας ανακοίνωσε στις 30 Σεπτεμβρίου πως  τα πολλά οικονομικά προβλήματα την αναγκάζουν να «καθηλώσει» τα αεροσκάφη της.

Ο αρμόδιος Υπουργός της Σλοβενίας ανακοίνωσε πως θα στηρίξει τις αερομεταφορές της χώρας, μετά την κατάρρευση του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας (Αdria Airways). H Adria Airways τις τελευταίες 15 μέρες είχε ακυρώσει περισσότερες από 400 πτήσεις που επηρέασαν 15.000 πελάτες ενώ μέσα στα δρομολόγια που εκτελούσε ήταν και αυτό με προορισμό την Λάρνακα.

Το «λουκέτο» και η πτώχευση της αεροπορικής εταιρίας άφησε άνεργους  558 υπαλλήλους ενώ να θυμίσουμε ότι είναι το 8ο «κανόνι» μέσα στο 2019 αφού προηγήθηκε η αναστολή λειτουργίας των εξής αεροπορικών εταιριών:

- Germania
- Flybmi
- WOW Air
- Aigle Azur
- XL Airways
- Thomas Cook Airlines
- Tus Airways
- Adria Airways

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top