Γκουτέρες - Ακιντζί: Αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές ανανεωμένων συνομιλιών στο Κυπριακό

Γκουτέρες - Ακιντζί: Αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές ανανεωμένων συνομιλιών στο Κυπριακό

Με μία λιτή δήλωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (30/9) από το Γραφείο του Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν τη συνάντηση του Αντόνιο Γκουτέρες με του Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

"Ο Γενικός Γραμματέας και ο κ. Ακιντζί αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με τις προοπτικές για ανανεωμένες συνομιλίες στο κυπριακό πρόβλημα», ανέφερε η δήλωση.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση διήρκεσε 20 λεπτά και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποχώρησε αποφεύγοντας να προβεί σε δηλώσεις προς τους Ελληνοκυπρίους δημοσιογράφους και ανταποκριτές του ΟΗΕ που τον περίμεναν. Μίλησε λίγο αργότερα στα γραφεία της τουρκικής μόνιμης αντιπροσωπείας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE