Ετοιμάζονται να «ξηλώσουν» τον Τζόνσον την επόμενη εβδομάδα

Ετοιμάζονται να «ξηλώσουν» τον Τζόνσον την επόμενη εβδομάδα

Δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) και το Εργατικό Κόμμα, συζητούν το ενδεχόμενο να καταθέσουν στη Βουλή των Κοινοτήτων πρόταση δυσπιστίας εναντίον του πρωθυπουργού και επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος Μπόρις Τζόνσον, έγραψε χθες Παρασκευή η εφημερίδα The Telegraph.

Η κίνηση ενδέχεται να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας, κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας..

Επικαλούμενη υψηλά ιστάμενες πηγές προσκείμενες στον κομματικό μηχανισμό του SNP, η Τέλεγκραφ εξήγησε ότι οι σκοτσέζοι κοινοβουλευτικοί είναι διατεθειμένοι να ταχθούν υπέρ της ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον ηγέτη των Εργατικών, τον Τζέρεμι Κόρμπιν, αφού έχουν συμπεράνει ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί το σενάριο της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, το λεγόμενο no-deal Brexit.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δύσκολη εξίσωση του Νίκου Χριστοδουλίδη: To ΔΗΚΟ, ο ανθεκτικός ΔΗΣΥ και το στοίχημα του 2028

Η δύσκολη εξίσωση του Νίκου Χριστοδουλίδη: To ΔΗΚΟ, ο ανθεκτικός ΔΗΣΥ και το στοίχημα του 2028

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολιτικό δεδομένο, που δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει: οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2023, δεν υπάρχουν σήμερα, με την ίδια μορφή.

BEST OF TOTHEMAONLINE