Λιτή ανακοίνωση ΔΗΣΥ με ελπίδα για επανένραξη διαλόγου

Λιτή ανακοίνωση ΔΗΣΥ με ελπίδα για επανένραξη διαλόγου

Λιτή ανακοίνωση του ΔΗΣΥ για την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στο ανακοινωθέν του κυβερνώντος κόμματος εκφράζεται η ελπίδα όπως στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει ο ΓΓ των ΗΕ τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Μουσταφά Ακιντζί, ν’ ανοίξει ο δρόμος για την επανέναρξη του διαλόγου.

Το πλήρες κείμενο: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και από το βήμα των ΗΕ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έθεσε ενώπιον του Σώματος την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο στην ΑΟΖ όσο και στα Βαρώσια.

Παράλληλα επανέλαβε τη βούλησή και την πλήρη του αφοσίωση στην προσπάθεια του ΓΓ των ΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που έμειναν στο Κρανς Μοντάνα, οι οποίες όπως τόνισε, σκοπός είναι να οδηγήσουν σε μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ευχή μας είναι και με τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει ο ΓΓ των ΗΕ τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Μουσταφά Ακιντζί, ν’ ανοίξει ο δρόμος για την επανέναρξη του διαλόγου".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE