Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, μετανάστευση συζήτησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν στην Νέα Υόρκη

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, μετανάστευση συζήτησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν στην Νέα Υόρκη

Συνάντηση 45 λεπτών είχαν πριν λίγο στην έδρα του ΟΗΕ ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Στην ατζέντα ήταν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, οι μεταναστευτικές ροές και η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και άλλα διμερή ζητήματα.

 
Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης 25/9 οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαν – σύμφωνα με διπλωματικές πηγές – συνομιλία στο περιθώριο πολυμερούς συνάντηση.
 
Σε συνομιλία του με Έλληνες δημοσιογράφους, ο υπουργός Άμυνας της Χουλουσί Ακάρ  είπε πως η συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη διεξήχθη σε πολύ καλό και θερμό κλίμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι μπορεί να υπάρξει μία θετική επανεκκίνηση των σχέσεων Αθήνας – Άγκυρας και ότι ανυπομονούν γι΄ αυτό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν νέοι γύροι συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας για επίλυση των διαφορών.
 
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απέφυγε να απαντήσει όταν του τέθηκε το ερώτημα «όχι προκλήσεις όχι γεωτρήσεις».
 
Για το Κυπριακό είπε ότι όλοι επιθυμούν να υπάρξει λύση του προβλήματος. Όταν ρωτήθηκε για τους όρους αναφοράς, απάντησε «αυτά είναι λεπτομέρειες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE