Στη τρέχουσα συλλογή του, το νέο Breguet Classique 5177 παρουσιάζει το Breguet Blue για πρώτη φορά σε grand feu enamel. Αυτό το μοναδικό χρώμα επιβεβαιώνει ότι η κομψή απλότητα του στυλ Breguet, είναι άκρως σύγχρονη.
Τον δέκατο όγδοο αιώνα, μια εποχή που χαρακτηρίστηκε από μια υπερβολική δόση του στυλ μπαρόκ, ο Abraham-Louis Breguet αγαπούσε την εκλεπτυσμένη λιτή αισθητική. Αυτή η απλότητα καθιερώθηκε και κατέκτησε την ελίτ. Το 2019, το νέο Breguet Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel, εμπνέεται ουσιαστικά από αυτές τις νεοκλασικές γραμμές. Ωστόσο, η Breguet προσθέτει αυτή τη φορά ένα καινούριο άγγιγμα, με το μπλε των δεικτών να μεταφέρεται στο καντράν, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο βαθύ γαλάζιο grand feu enamel.
Το Breguet Blue
Το χρώμα του καντράν αντικατοπτρίζει το μπλε χρώμα των δεικτών Breguet. Για να διασφαλιστεί η ακριβής απόχρωση καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, απαιτείται εκτεταμένη έρευνα. Το χρώμα πρέπει να παραμείνει τελείως σταθερό στους 800 βαθμούς Κελσίου. Αυτό είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί το μοναδικό εφέ grand feu enamel.
Για να εξασφαλιστεί η ευαναγνωσία του ρολογιού, οι δείκτες από ρόδιο με την άκρη σε σχήμα φεγγαριού, ξεχωρίζουν στο μπλε φόντο. Για τον ίδιο λόγο, οι αραβικοί αριθμοί, τα αστέρια, τα διαμάντια και τα fleur-de-lis στον δακτύλιο του καντράν είναι ασημένια κι έχουν μεγαλύτερο μέγεθος. Η ημερομηνία αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, τοποθετημένη σ’ ένα πιο σκούρο, χαμηλότερο άνοιγμα. Τέλος, η μυστική υπογραφή του Breguet, επίσης επισμαλτωμένη, εμφανίζεται στις 6 η ώρα. Ο Οίκος Breguet συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα καλλιγραφικά γράμματα που κάποτε σχεδίασε ο Abraham-Louis Breguet για όλα του τα ρολόγια από σμάλτο, όπως για παράδειγμα στο ρολόι Breguet No. 15 που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1787.
Ο τέλειος συνδυασμός εκλεπτυσμένης αισθητικής και υψηλής τεχνολογίας
Τροφοδοτούμενο από τον αυτόματο μηχανισμό κίνησης 777Q, το μοντέλο Classique 5177 Grand Feu Blue Enamel έχει απλές και χρήσιμες λειτουργίες: Τον κεντρικό δεύτερο δείκτη και την ημερομηνία στις 3 η ώρα. Σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η χρήση σιλικόνης για τον μοχλό και τον τροχό διαφυγής, βελτιστοποιούν τη χρονομετρική αξιοπιστία του ρολογιού. Ωστόσο, ορισμένα αισθητικά στοιχεία του μηχανισμού κίνησης, ειδικά η μορφή των τροχών, θυμίζουν τις δημιουργίες του Breguet από τα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα.
Χαρακτηριστικό της αυτόματης κίνησης, ο μηχανικός ρότορας από χρυσό 18 καρατίων, εμφανίζεται στην πίσω μεριά της κάσας από κρύσταλλο ζαφειριού. Ομοίως, κάθε ένα από τα στοιχεία - ορατά ή αόρατα – έχουν το εκλεπτυσμένο τελείωμα των τεχνιτών της Breguet με τεχνικές όπως η λοξοτόμηση, η κυκλική κοκκοποίηση, το βούρτσισμα και το τελείωμα côtes de Genève. H μηχανική κίνηση 777Q ταιριάζει απόλυτα στη λεπτή λευκό-χρυση κάσα με καμπυλωτές πλευρές. Ακολουθώντας το στυλ Breguet, οι λαβές συγκολλούνται και στρογγυλεύονται προς το δερμάτινο λουράκι από μπλε αλιγάτορα. Τέλος, στο πίσω μέρος κάθε ρολογιού χαράσσεται ένας ατομικός αριθμός, γεγονός που το καθιστά μοναδικό για τον ιδιοκτήτη του. Επίσης το όνομα του ιδιοκτήτη κάθε ρολογιού καταγράφεται στο μητρώο της Breguet που διατηρείται από το 1780 - ως μια σύγχρονη πινελιά για το γούστο του κάθε ιδιοκτήτη για διαχρονική κομψότητα.
Perpétuelle: Το κατ’ εξοχήν ρολόι των βασιλιάδων
Perpétuelle είναι το όνομα που χρησιμοποίησε ο Abraham-Louis Breguet για να περιγράψει τα αυτοκουρδιζόμενα ρολόγια του. Η τελειοποίηση αυτού του συστήματος ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της καριέρας του, την ίδια ώρα που αρκετοί ωρολογοποιοί της εποχής του, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα. Ο Breguet έγινε ο πρώτος που ανακάλυψε, μέσω του ταλαντευόμενου πλατινένιου βαριδίου, μια φόρμουλα που παρήγαγε ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα. Το πρώτο ρολόι Perpétuelle πωλήθηκε στο Duc d'Orléans το 1780, και από εκείνη την εποχή κι έπειτα τα αυτοκουρδιζόμενα ρολόγια τον έκαναν γνωστό τόσο στις Βερσαλλίες όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μοναδικό για την εποχή του, τόσο τεχνικά όσο και αισθητικά, το Perpétuelle - το κατ 'εξοχήν ρολόι των βασιλιάδων -παραμένει σήμερα ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα της δημιουργικής ιδιοφυΐας του εφευρέτη της. Το πιο παλιό αυτοκουρδιζόμενο ρολόι Breguet Perpétuelle που σώζεται μέχρι σήμερα, είναι η επαναληπτική έκδοση με αριθμό 1/8/82, η οποία ολοκληρώθηκε το 1782. Το ταλαντευόμενο βάρος από πλατίνα, κουρδίζει αυτόματα το ρολόι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις