Ο Ομήρου καλεί τον Αναστασιάδη να απαντήσει στους ισχυρισμούς του Τσαβούσογλου

Ο Ομήρου καλεί τον Αναστασιάδη να απαντήσει στους ισχυρισμούς του Τσαβούσογλου

Το περιστατικό με την συνομιλία Τσαβούσογλου-Χριστοδουλίδη και οι ισχυρισμοί του πρώτου ως προς το ποια λύση προκρίνει η Ελληνική Κυπριακή πλευρά, συνιστά την επιτομή μιας πρωτοφανούς συμπεριφοράς της Τουρκίας, και δεν προσφέρεται  για επικοινωνιακές αναλύσεις, εντυπωσιακές περιγραφές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις, αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

"Καθήκον του Προέδρου της Δημοκρατίας, να δώσει απάντηση. Όχι με σύνδρομα ενοχής, ομνύοντας «πίστιν και σεβασμόν» σε  συγκεκριμένη μορφή λύσης, ως να ευθύνεται ο Κυπριακός Ελληνισμός για τη συνεχιζόμενη κατοχή, αλλά σε καταγγελία της άθλιας τουρκικής επιχείρησης δημιουργίας ψευδούς εικόνας και διαστροφής της πραγματικότητας, που βοά για το συνεχιζόμενο έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου και του λαού της", αναφέρει σε ανακοίνωση ο κ. Ομήρου.

Αναφέρει πρόσθετα ότι η επικείμενη ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού, αποτελεί ευκαιρία για να τεθεί κάτω από τους προβολείς της διεθνούς κοινότητας και να στηλιτευθεί η τουρκική συμπεριφορά.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE