Νέα πρόταση ΗΠΑ σε Τουρκία με φόντο S400- Patriot και ελεύθερο εμπόριο

Νέα πρόταση ΗΠΑ σε Τουρκία με φόντο S400- Patriot και ελεύθερο εμπόριο

Νέα πρόταση ετοιμάζονται να υποβάλουν στην Τουρκία οι ΗΠΑ, η οποία θα περιλαμβάνει "συμφωνία ελεύθερου εμπορίου", με στόχο ο εμπορικός όγκος των δύο χωρών να φτάσει τα 100 δις δολάρια, αλλά και πώληση του αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στην Τουρκία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι με τη νέα πρόταση οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανοίξουν νέα σελίδα με την Τουρκία έπειτα από την κρίση των S400. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την περασμένη Παρασκευή ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ ενημέρωσε την τουρκική προεδρία γι αυτό το θέμα, ενώ στις αρχές του μήνα ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος συζήτησε το θέμα με την Υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας Ρουχσάρ Πέκτζαν. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη νέα πρόταση θα συμπεριλαμβάνονται επίσης και τα F35 καθώς και η μείωση των δασμών στο αλουμίνιο και το ατσάλι.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι μετά την συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι “κατά την άποψή μου είναι σημαντικό να κερδίσουμε πίσω την Τουρκία στο πρόγραμμα των F35. Ίσως μπορεί να γίνει ακόμη και συμφωνία για ελεύθερο εμπόριο”.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE