Αναχωρεί για την Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Αναχωρεί για την Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

 Στην Νέα Υόρκη θα μεταβεί το Σάββατο 21/9 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκυμμένου να λάβει μέρος στην 74η  Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Στην συνέλευση, ο ΓΓ του οργανισμού, Αντώνιο Γκουτέρες, θα έχει επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του Κυπριακού και θα διαφανούν οι προθέσεις της Άγκυρας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα μιλήσει σε δείπνο που διοργανώνει  η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου και στις 26 Σεπτεμβρίου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη και την επόμενη μέρα θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες .

Ο Πρόεδρος θα συναντήσει μεταξύ άλλων τους εκπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και με τους ΥΠΕΞ της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ κατά τη παραμονή του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα, που έχει συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Συναντήσεις επαφών θα έχει και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

«Καταδικαστέα και απαράδεκτη», χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την επίσκεψη του Βρετανού Βουλευτή Αφζάλ Καν στα κατεχόμενα και την φωτογράφισή του με τον κατοχικό ηγέτη στην παρουσία συμβόλων του ψευδοκράτους.

BEST OF TOTHEMAONLINE