ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπιλώνουν υπολήψεις γιατί δεν έχουν το θάρρος να συλλάβουν τους πραγματικούς ενόχους

Σπιλώνουν υπολήψεις γιατί δεν έχουν το θάρρος να συλλάβουν τους πραγματικούς ενόχους

Εδώ και 7 μέρες βρίσκεται στα κρατητήρια ο κύριος Α. Μαλλούπας ο οποίος συνελήφθη στις 17 Μαρτίου και τέθηκε υπό κράτηση την ίδια μέρα, ενώ να θυμίσουμε ότι το εν λόγω πρόσωπο απέστειλε διαδοχικά 3 επιστολές κατονομάζοντας πράγματα και καταστάσεις, ενώ επιπρόσθετα της 27σέλιδης κατάθεσης που έδωσε στην Αστυνομία, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν στην πολύωρη εξέταση του από την Αστυνομία.

Επιπρόσθετα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλοι οι ισχυρισμοί του έχουν υποβοηθήσει την Αστυνομία στο έργο της, με τον ίδιο τον ανακριτή να αναφέρει στο δικαστήριο « Δεν υπάρχει υπόνοια και ούτε μαρτυρία για διαφθορά ή διαπλοκή ή δωροδοκία για τον κ. Μαλλούπα. Αυτό που ερευνούμε είναι αν από πράξεις ή παραλήψεις του τρία πρόσωπα έχουν ωφεληθεί»

Μάλιστα ο πρώην Υπουργός Παιδείας Αντρέας Δημητρίου με κατάθεση του επιβεβαίωσε ότι με δική του οδηγία υπογράφτηκαν από τον κύριο Μαλλούπα τρία συμβόλαια, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από άλλες μαρτυρίες που τόνιζαν ότι κ. Μαλλούπας απλώς ήταν ένας διοικητικός λειτουργός και εκτελούσε εντολές, λειτουργούσε δηλαδή ως διεκπεραιωτής, χωρίς καμία απολύτως εμπλοκή του στη λήψη αποφάσεων.

Διερωτάται κανείς γιατί είναι ακόμα υπό κράτηση; Η απάντηση είναι απλή. Άτομα που έπρεπε να συλληφθούν κυκλοφορούν ελεύθερα, για παράδειγμα ο κ. Ιάκωβος Παρτασίδης όπου μετά από αντιφατικές συλλήψεις και αλλαγή απόψεων, αφέθηκε ελεύθερος λόγω, όπως αναφέρθηκε, του επιπόλαιου χειρισμού του και την παντελή έλλειψη σύνδεσης του με οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα.

Από την άλλη, οι ανακριτές της υπόθεσης, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να μέμφεται, αφού κατά γενική ομολογία εργάζονται σκληρά και ακατάπαυστα για ατέλειωτες ώρες θα πρέπει να αφεθούν εκτός κριτικής, αφού το ψάρι μυρίζει απ’ το κεφάλι. Αυτός που θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ακόμα έχουν στα κρατητήρια τον κ. Μαλλούπα είναι ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηρίαδης, αφού πρέπει επιτέλους πρέπει σε αυτό τον τόπο να  επιδεικνύεται αποφασιστικότητα και όχι ευθυνοφοβία και όταν κάποιος είναι αξιωματικός να ενεργεί ως τέτοιος, να ενεργεί χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να κατευθύνει τις έρευνες προς τη σωστή κατεύθυνση και όχι να προσκολλάται σε εμμονές.

Καλούμε έστω και την υστάτη, κάποιος από την ηγεσία της Αστυνομία αλλά ακόμα και ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, όπως και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας τάξης να επιληφθούν του θέματος, γιατί ένας άνθρωπος άδικα βρίσκεται πίσω από τα σίδερα απόρροια της ελλιπέστατης εξέτασης και χειρισμού της υπόθεσης, τη στιγμή που έπρεπε να συλληφθούν πολλοί άλλοι.

Ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι. Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να συλληφθουν και παραμένουν ακόμα ελεύθεροι, σύμφωνα και με την επιστολή φωτιά του ακαδημαϊκού προσωπικού του ΤΕΠΑΚ που καταγγέλλει προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου από ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας και αναφέρονται όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για πρόσωπα που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί και όχι τους ήδη εμπλεκόμενους

ToThemaOnline έχει στοιχεία τα οποία θα δώσουμε στο φως της δημοσιότητας εάν χρειαστεί που θα δεικνύουν την ανθρωποφαγία και τον κανιβαλισμό εκ μέρους των αρχών για να δικαιολογηθεί το αδικαιολόγητο της καταστροφής της οικονομίας, για την οποία μέχρι σήμερα δεν οδηγηθεί κανένας ενώπιον της δικαιοσύνης, με συλλήψεις «φιάσκο».

Εμείς επικροτούμε τη φυλάκιση αυτών που έχουν κάνει διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αλλά ποτέ την σπίλωση ονομάτων και την καταστροφή υπολήψεων για να κερδίζουν τις εντυπώσεις, καθώς ο Κύπριος πολίτης ούτε χαζός είναι, ούτε μπορεί να ξεγελαστεί στην προσπάθεια ορισμένων να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το πρόσωπο το οποίο φέρεται να έκανε τις παρεμβάσεις, όπως ισχυρίζεται η συντεχνία, ώστε να μην συλληφθούν συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι ανώτατος αξιωματούχος της Αστυνομίας. 

Τα πρόσωπα για τα οποία έγινε η παρέμβαση, δεν τελούν υπό κράτηση αυτή τη στιγμή.  να  είναι το πρόσωπο 
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top