ΜΕΡΚΕΛ: Η Γερμανία θα συνεχίσει το εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία

ΜΕΡΚΕΛ: Η Γερμανία θα συνεχίσει το εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία

Η Γερμανία θα συνεχίσει το εμπάργκο όπλων προς την Σαουδική Αραβία, δήλωσε σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ, στη διάρκεια της συνάντησης της με τον βασιλιά της Ιορδανία Αμπντάλα.

 

Σύμφωνα με την Γερμανίδα Καγκελάριο «για την ώρα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να αλλάξει η στάση της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα αυτό. Η κρίση στην περιοχή απαιτεί μια λύση μέσω της διπλωματικής οδού».

Η Γερμανία ξεκίνησε το εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Σαουδική Αραβία πριν από ένα χρόνο, ως συνέπεια της δολοφονίας του Σαουδάραβα, Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον διυλιστηρίων στην Σαουδική Αραβία, μέλη του κό

Η Καγκελάριος στις σημερινές της δηλώσεις σημείωσε πως η επίθεση αυτή είναι «καταδικαστέα», πρόσθεσε όμως ότι το εμπάργκο έχει εφαρμοσθεί και ως συνέπεια της συμμετοχής της Σαουδικής Αραβίας στην εμφύλια διαμάχη που μαίνεται στην Υεμένη.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

Η αναβάθμιση των παραγόντων ισχύος εξυπηρετεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας που δεν είναι άλλη από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία, για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας. Τόνισε παράλληλα ότι είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας.

BEST OF TOTHEMAONLINE