ΜΕΡΚΕΛ: Η Γερμανία θα συνεχίσει το εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία

ΜΕΡΚΕΛ: Η Γερμανία θα συνεχίσει το εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία

Η Γερμανία θα συνεχίσει το εμπάργκο όπλων προς την Σαουδική Αραβία, δήλωσε σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ, στη διάρκεια της συνάντησης της με τον βασιλιά της Ιορδανία Αμπντάλα.

 

Σύμφωνα με την Γερμανίδα Καγκελάριο «για την ώρα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να αλλάξει η στάση της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα αυτό. Η κρίση στην περιοχή απαιτεί μια λύση μέσω της διπλωματικής οδού».

Η Γερμανία ξεκίνησε το εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Σαουδική Αραβία πριν από ένα χρόνο, ως συνέπεια της δολοφονίας του Σαουδάραβα, Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον διυλιστηρίων στην Σαουδική Αραβία, μέλη του κό

Η Καγκελάριος στις σημερινές της δηλώσεις σημείωσε πως η επίθεση αυτή είναι «καταδικαστέα», πρόσθεσε όμως ότι το εμπάργκο έχει εφαρμοσθεί και ως συνέπεια της συμμετοχής της Σαουδικής Αραβίας στην εμφύλια διαμάχη που μαίνεται στην Υεμένη.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Πότε διαλύεται η Βουλή - Δεν έχουν εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο 160.094 πολίτες

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Πότε διαλύεται η Βουλή - Δεν έχουν εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο 160.094 πολίτες

Συνολικά 160.094 Κύπριοι πολίτες άνω των 18 ετών, δεν έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στον εκλογικό κατάλογο, ενώ για στις ηλικίες 18-25 το ποσοστό των μη εγγεγραμμένων ανέρχεται στο 52,06% σύμφωνα με τα στοιχεία από το Σύστημα Αρχείου Πληθυσμού, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ελλίκος Ηλία, την Παρασκευή.

BEST OF TOTHEMAONLINE