ΠΑΦΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά κοντά στον Σταυρό της Ψώκας

ΠΑΦΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά κοντά στον Σταυρό της Ψώκας

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 15:40 το απόγευμα του Σαββάτου 14/09 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:00 της ίδιας μέρας στην τοποθεσία «Μούττη του Τόρνου», κοντά στον Σταυρό της Ψώκας, εντός του κρατικού δάσους Πάφου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η πυρκαγιά, που έκαψε δυο δεκάρια θαμνώδους βλάστησης, προκλήθηκε από πτώση κεραυνού, και για την κατάσβεσή της ανταποκρίθηκαν αμέσως ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών αποτελούμενες από 10 πυροσβεστικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και δύο από τα ελικόπτερα που εκμισθώνει η Δημοκρατία, καθώς και ένας εκσκαφέας.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς θα παραμείνουν δυνάμεις σε επιφυλακή για πιθανή αναζωπύρωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.