Προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μετά το περιστατικό με τον 16χρονο στην κατεχόμενη Λύση

Προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μετά το περιστατικό με τον 16χρονο στην κατεχόμενη Λύση

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το περιστατικό με την υποστολή τουρκικής σημαίας και αφαίρεσης φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς από 16χρονο Ελληνοκύπριο, σε σχολείο στην κατεχόμενη Λύση, με τα Ηνωμένα Έθνη να διευκολύνουν την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των δύο πλευρών.

Η πρωτοβουλία από ε/κ πλευράς διεξάγεται σε επίπεδο πολιτών, χωρίς να υπάρχει κυβερνητική ανάμειξη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «το περιστατικό περιήλθε στην αντίληψή μας από την τουρκοκυπριακή πλευρά και το παρακολουθούμε. Συνεργαζόμαστε με τις δύο πλευρές για το θέμα αυτό».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είχε δηλώσει την Παρασκευή πως το θέμα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια, συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE