Παραίτηση από το ΑΚΡ ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου

Παραίτηση από το ΑΚΡ ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου

Την παραίτησή του από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ ανακοίνωσε ο πρώην Τούρκος Πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ στο ΑΚΡ είχαν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες διαγραφής του. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ετοιμάζεται να ιδρύσει δικό του κόμμα προέβη στη δήλωση έχοντας στο πλάι του πέντε πρώην στελέχη του ΑΚΡ, κάτι που σχολιάστηκε ως ‘επίδειξη ισχύος’ από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.



Στη δήλωσή του ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι “για να απαλλάξουμε τη βάση του κόμματος του ΑΚΡ από τη θλίψη να δει τον δικό της γενικό πρόεδρο να διαγράφεται, δηλώνουμε την παραίτησή μας από το κόμμα για το οποίο ιδρώσαμε και μοχθήσαμε”. “Το ΑΚΡ το οποίο ελέγχεται από ένα στενό κύκλο προσώπων δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να δώσει λύση στα προβλήματα. Είναι φανερό ότι τα κανάλια αυτοκριτικής, κοινής γνώμης και διαβουλεύσεων είναι κλειστά και δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής”, ανέφερε. 

Η διαδικασία διαγραφής του Αχμέτ Νταβούτογλου από το ΑΚΡ ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει νωρίτερα σε ομιλία του στην Κόνια εμμέσως το μήνυμα ότι θα προχωρήσουν σε διαγραφές.

“Αν υπάρχουν κάποιοι που στα χαρτιά φαίνονται να είναι μέλη μας αλλά μας έχουν διαχωρίσει το δρόμο τους από εμάς, δεν θα διστάσουμε να τους καθαρίσουμε”, είχε πει ο Ταγίπ Ερντογάν. Πριν μερικές μέρες ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε άλλωστε ότι “δεν περιμένω να με διαγράψουν, άλλωστε με διέγραψαν από την ιστορία” προσθέτοντας: “Ανοίγει ο δρόμος για νέο κόμμα; Ανοίγει”. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE