ΥΠΑΜ: Στις 8 Οκτωβρίου η Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου - Αναβαθμίζεται η αμυντική συνεργασία με Κάιρο

ΥΠΑΜ: Στις 8 Οκτωβρίου η Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου - Αναβαθμίζεται η αμυντική συνεργασία με Κάιρο

Στις 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Τριμερής Σύνοδος Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου, την οποία θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 11/9 ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης παρέστη το πρωί στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Αιγύπτιο Υπουργό Άμυνας, Mohamed Ahmed Zaki, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του κ. Zaki στην Κύπρο. Οι σχέσεις Λευκωσίας-Καΐρου στα ζητήματα άμυνας και ασφάλεια αναβαθμίζονται, είπε ο κ. Αγγελίδης, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία των δύο χωρών για ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα τρομοκρατίας και σε ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας.

Στη συνάντηση «έχει επιβεβαιωθεί η συνεργασία που υπάρχει και η αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου και στο ζήτημα της ασφάλειας και άμυνας» δήλωσε ο κ. Αγγελίδης μετά τη συνάντηση.

Ανέφερε ότι η συνεργασία στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ συναφές είναι και το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας. «Συνεχώς αναβαθμίζουμε την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων», είπε ο Υπουργός Άμυνας.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «όντως υπάρχει μια στενή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών αλλά και ζητήματα τα οποία έχουν κοινό ενδιαφέρον για τις δύο χώρες».

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών αφορά θέματα τρομοκρατίας και κυρίως ζητήματα που έχουν σχέση με την ενεργειακή ασφάλεια.

Ο Υπουργός είπε εξάλλου ότι στα πλαίσια της συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αναφέρθηκε και η Τριμερής, η οποία θα λάβει χώρα στις 8 Οκτωβρίου, στην Αίγυπτο.

«Και στις διμερείς σχέσεις μας με την Αίγυπτο και στην τριμερή συνεργασία στρατιωτικής φύσεων με την Αίγυπτο και την Ελλάδα υπάρχει συνεχής αναβάθμιση με κοινές ασκήσεις προσωπικού» που συμβάλλει στην εκπαίδευση και στις εμπειρίες του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE