Το Ocean Viking διέσωσε στη Μεσόγειο 34 μετανάστες

Το Ocean Viking διέσωσε στη Μεσόγειο 34 μετανάστες

Το πλοίο Ocean Viking διέσωσε 34 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο στη Μεσόγειο και βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσαν σήμερα οι μη κυβερνητικές οργανώσεις SOS Μεσόγειος και Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Η SOS Μεσόγειος επεσήμανε στο Twitter ότι οι μετανάστες διασώθηκαν "αφού η κατάσταση στο 14 μέτρων σκάφος τους έγινε επείγουσα". Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι μία έγκυος και ένα βρέφος ενός έτους, εξήγησε η ΜΚΟ. Αυτό σημαίνει ότι το Ocean Viking μεταφέρει πλέον περισσότερους από 80 μετανάστες.

Την Κυριακή 50 μετανάστες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι και μία έγκυος, διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο από το πλοίο. Το Ocean Viking αναζητά τώρα ασφαλές λιμάνι, όμως Μάλτα και Ιταλία του έχουν απαγορεύσει την είσοδο στα χωρικά τους ύδατα. Την ίδια ώρα ένα άλλο πλοίο, το Alan Kurdi της γερμανικής ΜΚΟ Sea- Eye, επίσης αναζητεί λιμάνι για να αποβιβάσει τους πέντε μετανάστες που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυτό. Η Μάλτα δέχθηκε χθες Δευτέρα κάποιους από τους 13 μετανάστες που είχε διασώσει το Alan Kurdi.

Νωρίτερα η Sea-Eye είχε απευθύνει δημόσια έκκληση προς τις αρχές της Μάλτας για βοήθεια, τονίζοντας ότι ένας 17χρονος Τυνήσιος που βρίσκεται στο πλοίο προσπάθησε δύο φορές να πηδήξει στη θάλασσα, προφανώς για να αυτοκτονήσει. Τόσο η Ιταλία όσο και η Μάλτα προσπαθούν να περιορίσουν τις διασώσεις μεταναστών στη Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες, αρνούμενες να επιτρέψουν σε πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων να εισέλθουν στα λιμάνια τους και επιχειρώντας να τα αναγκάσουν να επιστρέψουν στη Βόρεια Αφρική.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ευθείες βολές Λετυμπιώτη σε ΔΗΣΥ - «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους, η σιωπή της Αννίτας θα αποτελεί πολιτική απάντηση»

Ευθείες βολές Λετυμπιώτη σε ΔΗΣΥ - «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους, η σιωπή της Αννίτας θα αποτελεί πολιτική απάντηση»

Με αιχμές κατά του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ονούφριου Κουλλά, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κάνοντας λόγο για απαξιωτικό πολιτικό λόγο και ζητώντας απαντήσεις από την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE