Τα σενάρια της… οκτάδας για την Εθνική Eλλάδας

Τα σενάρια της… οκτάδας για την Εθνική Eλλάδας

Τις ελπίδες της Εθνικής μας ομάδα για την πρόκρισή της στην οκτάδα του Μουντομπάσκετ 2019 αύξησε η νίκη της Τσεχίας επί της Βραζιλίας.

Η Ελλάδα πλέον μπορεί να ελπίζει πως θα προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ακόμα και να δεν νικήσει σήμερα Σάββατο, του Αμερικανούς.

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Με έναν «απλό» συνδυασμό αποτελεσμάτων. Να νικήσει τη Δευτέρα η Team USA τους Βραζιλιάνους και ταυτόχρονα η Ελλάδα επιβληθεί των Τσέχων με +12. Σε αυτή την περίπτωση θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία από την οποία θα πλεονεκτεί η Ελλάδα.

Ωστόσο αν η Εθνική μας νικήσει, αλλά με λιγότερους από 11  πόντους, τότε η πρόκριση θα πάει στους Τσέχους.

Φυσικά το παραπάνω σενάριο, αλλάζει αν νικήσει η Ελλάδα τις ΗΠΑ.

Παράλληλα υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο και άλλων ισοβαθμιών, που μπορούν να εμπλέκονται και οι Αμερικανοί, αλλά εκεί θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα μας κόντρα στην Team USA.

Εξάλλου, πλέον είναι δεδομένο πως η Εθνικής μας αν κάνει το 2/2, νικήσει δηλαδή και Αμερικανούς και Τσέχους, τότε είναι στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θυμίζουμε πως στις ισοβαθμίες δύο ή περισσότερων ομάδων ισχύουν:

– η μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια

– η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια

– η μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια του γκρουπ

– ο μεγαλύτερος αριθμός πόντων που σκόραρε μία ομάδα σε όλα τα παιχνίδια του γκρουπ

Πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

BEST OF TOTHEMAONLINE